Kouzelné čtení - nechte knihy mluvit

Kouzelné čtení představuje inovativní vzdělávací koncept od společnosti Albi, který proměňuje každou knihu v interaktivní zážitek. Děti se mohou dotknout obrázku či textu speciální Albi tužkou a okamžitě se dozvědět zajímavosti, poslouchat zvuky nebo hudbu. Tento způsob učení, který kombinuje hmatovou zkušenost s audio podporou, umožňuje dětem objevovat svět hravým a angažujícím způsobem.

Jak Kouzelné čtení funguje?

Elektronická Albi tužka je vybavena technologií, která umožňuje dekódovat skryté informace na stránkách knih. Jednoduchým dotykem tužky na text nebo obrázek se aktivuje odpovídající zvukový obsah. Díky tomu mohou děti bez znalosti čtení "číst" knihy a účastnit se vzdělávacích her, které knihy obsahují. Tato technologie nevyžaduje pro každou knihu novou tužku, což je ekonomicky efektivní a praktické.

Pro koho je Kouzelné čtení určeno?

Kouzelné čtení je designováno pro děti všech věkových kategorií, od předškoláků, kteří se teprve seznamují s čísly a písmeny, až po starší děti a dospělé, kteří mají zájem o specifičtější obory znalostí, jako jsou jazyky, historie nebo geografie. Výběr knih je rozmanitý a poskytuje materiály pro všechny úrovně schopností a zájmů.

Co najdete v balení Kouzelného čtení?

Kromě elektronické Albi tužky balení obsahuje průvodce po Kouzelném čtení,

  • nabíječku,
  • USB kabel, 
  • různé samolepky pro personalizaci a zvýšení funkčnosti tužky.

Tužka také nabízí MP3 přehrávač, možnost nahrávání zvuků a USB úložiště, což rozšiřuje její použití mimo čtení knih.

Význam symbolů v knihách a hrách

Každá kniha nebo hra v sérii Kouzelného čtení obsahuje speciální ikony, které uživatelům umožňují rychle rozpoznat a aktivovat různé funkce. Tyto ikony jsou klíčem k interaktivním vlastnostem, které knihy nabízejí, a jsou detailně vysvětleny na zadní straně každého vydání.

Kouzelné čtení je skvělým nástrojem pro podporu nejen čtenářské gramotnosti, ale i celkového vzdělávacího rozvoje dětí. Jeho interaktivní charakter podporuje učení prostřednictvím zábavy a hry, což je zásadní pro udržení pozornosti a zvědavosti mladých učenců.

Spolupracujeme: Zahradní slunečník